Onze klanten vertellen over hun ervaring tijdens en na een loopbaanbegeleidingstraject bij loopbaancentrum Authentiek.

Sarah Coremans | Interieur - Restyling

Coach Sigrid Denteneer

Wie ben ik? Wat wil ik nu werkelijk in mijn leven? Wat zijn mijn talenten? …?
Met deze vragen zat ik al een tijdje in de knoop…

Tijdens de sessies heb ik mezelf kunnen ontplooien door middel van allerhande tips en steun die ik heb gekregen. Hierdoor heb ik geleerd geen angst te hebben om voor een groep te praten, om hulp te durven vragen aan iemand als iets me zelf niet lukt, om gewoon mezelf te zijn zonder steeds dat masker te dragen, om mijn eigen talenten te vinden en deze te kunnen ontwikkelen, om eens uit die comfortzone te stappen en zo nieuwe dingen te ontdekken, enzovoort. Op die manier ben ik steeds dichter en dichter geraakt bij de persoon die ik echt zou willen zijn.

Soms lukt het niet om zelf uit die vicieuze cirkel te geraken en heb je gewoon dat kleine beetje hulp nodig om weer verder op je pad te geraken. Door de nieuwe ervaringen en inzichten die ik heb opgedaan, ben ik dingen beginnen te ondernemen om verder te kunnen groeien. Ik ben telkens bewuster geworden en leerde mezelf ook beter kennen.

Verder heb ik er ook leuke vriendschappen aan overgehouden, mensen met wie ik dingen heb kunnen en mogen delen. Ik ben daar enorm dankbaar voor en het heeft mij op weg geholpen om weer evenwicht in mijn leven te brengen.

Liefs,
Sarah

Ik ben steeds dichter geraakt bij de persoon die ik echt zou willen zijn.

Dankjewel voor het duwtje dat je gaf en ik terug kon vertrouwen in mezelf

Kersten Swinnen | Opvoedster

Coach Sigrid Denteneer

Klein voelde ik me, heel onzeker en bang.

Na mijn tweede burn-out te mogen ervaren werd het de hoogste tijd om eens naar mezelf te gaan luisteren. Wat wilde IK in mijn leven en niet wat wordt er verwacht van mij. Met kleine stappen zijn we hier naar opzoek gegaan. Hoog was de drempel om over te stappen maar, door jou duwtje in de rug heb ik het gedurfd. Er viel een enorme last van mijn schouder.

In plaats van energie te steken in wat ik niet meer wil steek ik ze nu in mijn nieuwe toekomst. En het werpt zijn vruchten af, ik mag al zeer snel starten in een nieuwe job!

Dankjewel voor het duwtje dat je gaf en ik terug kon vertrouwen in mezelf.

Yves De Keyser | zelfstandig ondernemer

Coach Carine Immerechts

In het najaar van 2015 kwam ik op aanraden van mijn huisarts bij Carine aankloppen. Ik had geen energie meer,  ik was snel geïrriteerd en het hoefde voor mij allemaal niet meer. Terwijl ik ‘alles had om gelukkig te zijn’ , kon ik niet genieten. Fysieke klachten volgden elkaar op, een oorzaak werd niet gevonden.

Tijdens onze tweede afspraak viel het woord perfectionisme. Ik zag mezelf helemaal niet zo maar na het overlopen van wat perfectionisme inhoudt, dacht ik ‘shit, dit gaat over mij’. Ze stelde de OCP-methodiek voor. Dat bleek mijn ding niet.

Carine heeft een grote toolbox en gaat echt met jou als persoon aan de slag. Bij de kennismaking zei ze: ‘ik ga samen met jou op weg. Als iets niet werkt dan pakken we het anders aan. Als iets werkt dan gaan we daar meer van doen.’ Dat doet ze ook,  we hebben bijvoorbeeld wandelsessies gedaan.

De job waar ik in zat, was één van mijn grootste energievreters. Hoewel ik dat ergens wist, is het pas na de oefening rond waarden en competenties dat dit echt doordrong.

Carine heeft een grote toolbox en gaat echt met jou als persoon aan de slag

Voor mij was dat de grootste ontdekking dat ik zo veel beperkende overtuigingen meezeulde en daarom mijn eigen ambities bij voorbaat de kop indrukte

Karin Van Loo | Sociaal-cultureel werkster & Schrijfster

Coach Sigrid Denteneer

Ik ben 51 jaar maar voel me 20 en vol van ambitie en blijde levensverwachtingen. Op professioneel vlak was ik echter uitgebloeid en als moeder maakte ik mij ernstig zorgen om mijn 21-jarige zoon die weigerde zijn plaats in het ‘volwassen leven’ te bezetten.
Op professioneel vlak zocht ik een nieuwe uitdaging waarbij heb ik meer ambitie en meer tijd heb dan op  mijn 40e, toen mijn leven werd bepaald door het ritme van mijn kinderen.

IIk wist heel goed wat ik  niet meer wou.  Welke richting ik wel met mijn loopbaan uit wou , was mij niet duidelijk.
Ik besefte echter niet dat ik mijn eigen verlangen en ambitie in de kiem smoorde door tal van beperkende overtuigingen.

Daarom was de groeigroep voor mij een openbaring…  

Aan de hand van simpele, herkenbare modellen toonde Sigrid hoe ik mijn eigen, authentieke verlangens kan ontdekken tussen alle opgelegde en aangeleerde overtuigingen door.
Voor mij was dat de grootste ontdekking dat ik zo veel beperkende overtuigingen meezeulde en daarom mijn eigen ambities bij voorbaat de kop indrukte.

Nu realiseer ik mij dat ik helemaal niet te oud ben om een nieuwe carrière te beginnen of een andere wending te nemen.

Het is fantastisch om dat te realiseren.

Prima ballerina zal het wel niet meer worden maar als uitgebluste bediende van 50 een durven zoeken naar werk dat bij mij past, dat kan wel, daar ben ik het vleegeworden bewijs van.

Anja De Geyter| Communicatiemedewerker

Coach Sigrid Denteneer

Ik wil jou heel graag een compliment geven omdat je
een echte osteopaat voor de ziel bent.
Net als hen voel je quasi meteen het onderscheid
tussen oorzaak en gevolg, complexe uitstralingspijn
of eenvoudige overbelasting.
Voorzichtig, zonder te bruuskeren, ga je naar de plek(ken)
waar het pijn doet en kneed je zachtjes, niet te hard,
maar zeker ook niet te zacht, totdat ogen plots open gaan.
Je ziet het waarschijnlijk letterlijk voor je gebeuren.
De doorbraak, het magische woord, de frank die valt,
het licht aan het einde van een lange tunnel,
een code die plots wordt gekraakt,
de Aha-erlebnis, het domino-effect.
Net als een osteopaat lees je de lichaamstaal
van de persoon die voor je zit.
Wanneer het mag, wieg je mee als bamboe;
wanneer het moet, ben je een eik in een storm.
Jij houdt geen handjes vast maar je leidt wel de weg.
Een weg naar iets anders,
maar de route laat je altijd open.

En dat verdient echt wel een compliment.

Dikke merci,
A.

Jij houdt geen handjes vast maar je leidt wel de weg.
Een weg naar iets anders,
maar de route laat je altijd open.

Door loopbaanbegeleiding te volgen bij haar, kan ik zeggen dat ik het evenwicht tussen mijn werk en mijn gezin echt wel gevonden heb en mijn job opnieuw met veel plezier doe!

Gitte Michielsen | Medezaakvoerder meubelwinkel De Boomhut

Coach Sigrid Denteneer

Sinds een 15-tal jaar doe ik mijn job met veel overgave, passie en plezier. De vele uren en het weekendwerk heb ik nooit een probleem gevonden tot onze dochter 7 jaar geleden geboren werd, gevolgd door een zoontje 2 jaar later. Ontelbare keren is mijn hart gebroken als ik onze kids opnieuw moest achterlaten bij de oppas in het weekend. Na een tijd werd mijn job, die ik altijd zo graag gedaan had, een doorn in het oog!

Toen ik na wat opzoekwerk bij Sigrid terechtkwam, voelde ik onmiddellijk dat ze me begreep. Sigrid is een toffe vrouw die heel overtuigend maar toch zacht overkomt. Door loopbaanbegeleiding te volgen bij haar, kan ik zeggen dat ik het evenwicht tussen mijn werk en mijn gezin echt wel gevonden heb en opnieuw met veel plezier mijn job doe!

Een grote aanrader dus voor iedereen die het evenwicht even kwijt is.

Nele Bynens/ leerkracht plastische opvoeding en medezaakvoerdster van EMOFRAGMA

Coach Sigrid Denteneer

Ik nam zelf het initiatief om contact op te nemen met Mevr. Sigrid Denteneer van Authentiek omdat ik me al geruime tijd vragen stelde bij mijn huidige job-situatie.
Ik zag door het bos de bomen niet meer, twijfelde aan 1000 dingen en ik voelde dat ’t tijd was om stil te staan bij de situatie.
Ik hoorde voor het eerst over ‘loopbaanbegeleiding’ via een vriendin die het elders had gevolgd en mijn vriendin was ermee geholpen. Het idee om dat ook eens te doen was daardoor geboren.
Het heeft me dan uiteindelijk toch nog maanden gekost om de stap te zetten. Achteraf gezien echt dom van mezelf, … maar ’t voelde initieel echt als een stap. ‘Toegeven’ dat er iets niet OK is. ‘Zo zwak!’ dacht ik van mezelf, maar niets is minder waar.
Iedereen zou dit traject eens moeten doormaken. Misschien zelfs meerdere keren in zijn/haar loopbaan.
Ik heb de loopbaanbegeleiding ervaren als een spiegel voor mezelf die me nooit eerder zo in detail naar mezelf liet kijken.
Iedereen kent wel de ‘vluchtige’ spiegel.. Snel snel snel.. MAAR deze ervaring was van een heel andere categorie.
Je leert jezelf kennen. Sigrid vertelde me niets dat ik (in mijn onderbewustzijn) niet wist, maar ze kon het wel in het juiste perspectief zetten. Ze leerde me wat ‘vroeger’ kan betekenen voor iemand. Je eigen historie is toch zo belangrijk en tekenend.
Sigrid heeft, door haar kennis van zaken, gezorgd dat ik gaande weg ontdekte aan welke touwtjes ik zelf moest trekken om vooruit te komen. Ook dit had ik alleen nooit gedaan. Ik leerde dat ‘twijfelen’ over je job, je goed voelen in je job en alles daar rond geen ‘schande’ is. Ik heb heel veel bijgeleerd.
Ze gaf me ruimte om na te denken, onbewust in een richting waar ik zelf nooit was opgekomen… Of toch niet voor had durven kiezen.
Sigrid heeft me tot hier toe echt geholpen om mijn eigen ‘probleem’ aan te pakken, te kiezen én ervoor te gaan. Ik ben haar erg dankbaar voor de inzichten en ondersteuning!

Iedereen zou dit traject eens moeten doormaken. Misschien zelfs meerdere keren in zijn/haar loopbaan. Ik heb de loopbaanbegeleiding ervaren als een spiegel voor mezelf die me nooit eerder zo in detail naar mezelf liet kijken.

Nu voel ik me weer 100% mezelf, iemand die volop in het leven staat en er helemaal voor gaat…

Ann Deraedt / maatschappelijk werkster

Coach Carine Immerechts

Tot mijn grote verbazing werd ik door de dokter doorverwezen naar Carine. Oké, ik was moe, uitgeblust en mijn zelfbeeld had een deuk gekregen; maar last van perfectionisme had ik niet…. Nog groter was mijn verbazing toen ik quasi op elke vraag positief antwoordde in de checklijst. Het maakte heftige emoties in mij los.

Na die eerste ontmoeting, de ontkenningsfase en daarna het besef dat ik eigenlijk al mijn hele leven tegen hetzelfde aanloop, ben ik samen met Carine op reis gegaan naar mezelf. Dat was heel boeiend maar ook erg confronterend. Carine laat je niet los en zoekt echt naar een manier om je tot inzichten te brengen en ook om jouw gedrag vervolgens aan te passen. Ik heb terug leren luisteren naar mezelf en heb de signalen die mijn lichaam mij stuurt opnieuw leren (h)erkennen. Dat is de voorwaarde om echt aan verandering te kunnen werken.
Nu voel ik me weer 100% mezelf, iemand die volop in het leven staat en er helemaal voor gaat. Ik kan een situatie en mezelf weer inschatten maar ook relativeren. Natuurlijk verval ik soms nog in oude gewoonten maar dan neem ik meteen Carine’s raad bij de hand en gelukkig is er ook nog steeds een hulplijn.

“Een burn-out? Dat is een ver- van- mijn-bed-show!” heb ik altijd gedacht.

Coach Sigrid Denteneer

Kelly Hoogmartens/ medisch secretaresse

’n Burn-out, dat is ver van mijn bed heb ik altijd gedacht. Hoe kan zoiets gebeuren? Net als alle andere jonge vrouwen van 31 jaar was ik ook altijd maar druk in de weer. Gaan werken, alles thuis netjes willen hebben, gezond koken voor het gezin, kinderen goed opvoeden, een goede partner zijn, … en nog veel meer.

Misschien hebben we allemaal wel ’n beetje perfectionisme meegekregen in onze opvoeding, maar de één legt de lat hoger voor zichzelf als de ander.

Ik ben altijd al een “stressy” persoon geweest, maar bij mij is het allemaal in juni 2014 begonnen. Ik had al een half jaar last van continue buikpijn en bleef ook maar gewicht verliezen dus ging ik maar eens naar de huisarts. Na vele onderzoeken vertelde hij mij: je hebt teveel stress. Ok, ik wist wel dat ik stress had want we zijn immers aan het bouwen en dat geeft buiten huishouden, kinderen opvoeden, werken … nog wat extra stress mee, maar dat het zó erg was … daar had ik geen flauw idee van. Ik begon opnieuw een sport te zoeken om mijn stress kwijt te kunnen. Op dat moment kwam ik nog eens in een conflict op mijn werk. Dat was dé druppel voor mij! Iedere dag opnieuw vocht ik om naar het werk te gaan en was mijn energie op als ik thuis kwam, maar thuis rekende een man en kind ook op mij dus probeerde ik mij voor hen op te laden. Ik leefde van weekend tot weekend. Het werd voor mij zelfs zo erg dat ik zelfs lichamelijke klachten zoals bijv. hartkloppingen, pijn in mijn schouders, buikpijn, nachtmerries, vele slapeloze nachten, … begon te krijgen. Ik was emotioneel “op” en ook stilaan begon mijn lichaam meer tekens te vertonen. Na 5 maanden vechten tegen dat gevoel ben ik op aanraden van de arbeidspsychologe mijn verhaal bij de huisarts gaan doen die mij dan onmiddellijk op ziekteverlof stuurde. Ik had nood aan rust zei hij, geen stress! Mijn eerste dag ziekenverlof was een hel voor mij en kwam mijn bed niet uit. Toen pas besefte ik hoe diep ik zat. Mijn huisarts sprak het woord “burn-out” niet uit, maar ik was op aanraden van een kennis naar een bowentherapeute gegaan en toen zij dat woord wel uitsprak wist ik niet wat mij overkwam. Ik toch niet? Ik ben altijd zo in de weer. Hoe kan dat? Keer op keer opnieuw als mijn ziekteverlof de helft van de termijn verstreken had, kreeg ik opnieuw die hartkloppingen, die nachtmerries. Ik was altijd maar moe, ik kon van mijn vriend of kind niets meer verdragen, ik wilde niet meer buiten komen, ik wilde RUST!!! Rust van binnen! Mijn zelfvertrouwen was volledig verdwenen en vond mezelf een nietsnut. Ik kreeg zelfs mijn huishouden niet gedaan terwijl ik hele dagen thuis zat. Zelfs buiten komen om boodschappen te doen was een ware marteling voor mij, terwijl ik altijd een sociaal iemand ben geweest. Hoe kan dat vroeg ik mij af? Maar ik was té moe om ook maar iets te doen. Toen heb ik voor mezelf beslist dat teruggaan naar mijn oude job geen optie meer voor mij was. Ik zat té diep en mijn littekens waren té groot.

Vanaf het moment dat ik die beslissing genomen had, begon ’t stilletjes aan beter te gaan. Ik heb gekeken naar mijn leven dat ik ervoor had en besefte dat het zo niet langer meer kon. Ik moest veranderen of beter ik moest leren te veranderen om te gaan met bepaalde gedachten en gevoelens. Ik heb ontzettend veel gehad aan Sigrid tijdens dit hele zware parcours. Zij heeft mij ongelooflijk goed geholpen en ben tot vele inzichten gekomen. Nu kan ik al eens zeggen: ok, ik heb vandaag de strijk niet gedaan, maar die gaat niet lopen, morgen is er nog een dag terwijl als ik vroeger in mijn hoofd had dat het vandaag gedaan moest zijn, het ook gedaan was. Ik heb ook geleerd dat mijn kind niet perfect hoeft te zijn, want ook ik ben dat niet en stilaan leer ik dat ook ik dat niet MOET zijn en leer ik dit aanvaarden, al is dat niet altijd even gemakkelijk. Ik heb een lange weg afgelegd en begrijp dat ik er nog steeds niet ben en iedere dag is opnieuw een les, maar nu doe ik iets met die lessen en nu heb ik leren kijken naar de kleine dingen in het leven. Het is eventjes tijd nemen voor jezelf en kijken: hoe is mijn dag geweest? Sigrid vertelde mij eens het verhaal van de bankrekening. Hoe kan je er geld vanaf halen als er niets meer op staat? En dat is hetzelfde met je leven zei ze. Jezelf schouderklopjes geven als je iets goed gedaan hebt en zo de bankrekening vullen en jezelf kunnen vergeven als iets minder goed gegaan is. Herkennen en aanvaarden is het begin van alles en daarna eraan werken. Misschien heb je vandaag iets minder goed gedaan, maar morgen is een nieuwe dag en als je het vandaag herkent heb, zal je er morgen zeker anders mee omgaan.Tot de dag van vandaag neem ik het verhaal van de bankrekening mee. Soms staat ze nog steeds in het rood, maar nu besef ik dit vlugger en weet ik ook beter wat ik eraan moet doen.

Voor iedereen kan de aanleiding van de burn-out iets anders zijn en ik heb mij heel lang schuldig gevoeld hierover en dat vond ik een heel zwaar proces: leren aanvaarden dat je je niet schuldig moet voelen want je bent ziek en dat is wat vele mensen vergeten, dat het een ziekte is omdat je het van buiten niet altijd kunt zien!

De vergelijking die Sigrid maakt was een openbaring voor mij: een burn-out kan je vergelijken met een party die je thuis organiseert: je nodigt héél véél mensen uit en uw huis zit volledig vol, van boven tot onder. Dan moet je een oplossing zoeken en die oplossing is dan een deur open zetten zodat mensen naar buiten kunnen om terug zuurstof te krijgen.

We krijgen allemaal dagelijks veel prikkels binnen, goede en slechte, maar we moeten ze leren selecteren want we kunnen ze niet allemaal opnemen, ook al zouden we dat graag willen want net zoals ons huis geraakt ons hoofd ook vol. Ik heb dankzij steun van vele vrienden, familie, Sigrid, bowentherapeute, … mijn burn-out aangepakt en er héél veel uitgeleerd dus neem het als een les en doe er iets mee in je leven! ’t Is niet iedere dag even gemakkelijk, maar je leert je valkuilen dag na dag beter kennen en je zal er anders mee omgaan om te voorkomen dat je terugvalt!

Coach Sigrid Denteneer

Vicky G. / Medical Representative

Tijdens het herstel van een burn-out werd ik wakker geschud.  Was dit nog de job die bij me paste?  Was dit hetgene wat ik wou voor de rest van mijn leven?  Liet ik me niet verblinden door het loon en comfort dat geboden werd?  Het was voor het eerst dat ik besefte dat loopbaanbegeleiding een oplossing kon zijn.  Maar hoe vind je de juiste loopbaanbegeleiding?  Met alle respect voor de andere : op de website van ‘Authentiek’ voelde ik voor het eerst een klik.  Je wil toch het gevoel dat je blik verruimd wordt, dat er mogelijkheden worden geschept? Toen ik daarna de sympathieke stem van Sigrid aan de lijn had wist ik onmiddellijk dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Het eerste gesprek was verhelderend.  Je krijgt een zicht op hoe je de wereld ziet en welke patronen zich telkens in je leven en werk herhalen.  Vernieuwing kan enkel als je de cirkel doorbreekt, als je buiten je veilige comfort-zone durft kijken.  Ik vergelijk het met een kamer met heel veel deuren.  Je voelt je veilig in die kamer.  Je weet niet wat er zich buiten die deuren bevindt.  Iemand als Sigrid helpt je om de deuren op een kier te zetten, je het gevoel te geven dat je ze verder mag openen zodat je ziet dat er echt wel een andere wereld mogelijk is die afgestemd is op je talenten, behoeften en mogelijkheden (die trouwens groter zijn dan je zelf durft te vermoeden).  Alles ligt in je eigen handen maar ze helpt je op weg.  Ze heeft me heel wat inzichten gegeven om om te gaan met mijn job op dit moment.  Ze heeft me geleerd dat het goed is om te zeggen waar je mee zit, dat je op een verbindende manier kunt communiceren.  We zijn allemaal mensen, een baas is niet beter dan jou, we zijn allemaal nodig in een organisatie. Ze heeft me ook geleerd om terug te durven dromen.  Dromen over wat ik wil.  Dromen visualiseren, er zijn onderzoeken naar gedaan en het is bewezen.  Als je in een impasse zit dan durf je er niet meer in te geloven. Ik hou nu op haar aanraden een ‘mood’kaft bij.  Daar steek ik alles in van wat me interesseert op jobgebied, ook over mensen die hun dromen hebben waargemaakt.  Dat geeft positieve energie.  Ik ben op weg nu, ik durf te dromen, op te schrijven zodat het steeds helderder wordt.  Het is belangrijk dat je doel steeds helderder voor ogen komt zodat de weg ernaar toe steeds korter zal worden.  Sigrid helpt je daarbij, ze leert je om jezelf niet meer in de weg te staan.  Door opvoeding, conditionering durven we soms niet meer te geloven in onze eigen kracht.  Sigrid doorbreekt dat.  Telkens als ik me door mijn eigen angst zou laten tegenhouden denk ik aan onze gesprekken en besef ik :’Alles is mogelijk.’  Ik ben haar ontzettend dankbaar. Ik kan het iedereen aanraden.  Loopbaanbegeleiding bij ‘Authentiek’ is een verrijking voor wie je bent en wat je wil in je loopbaan/leven.

 

Je krijgt een zicht op hoe je de wereld ziet en welke patronen zich telkens in je leven en werk herhalen. Vernieuwing kan enkel als je de cirkel doorbreekt, als je buiten je veilige comfort-zone durft te kijken.

Ik heb me nooit een nummer gevoeld bij Melanie. Wel iemand naar wie werd geluisterd. Ze bood me de juiste tools aan om verder te kunnen.

Coach Melanie Mulder

Petra De la Bruyere / leerkracht secundair onderwijs

Vorig jaar september zat ik in een zware dip. Ik werkte als leerkracht middelbaar onderwijs. Hoewel ik graag met mensen (ook met leerlingen) werk, lukte het me niet meer gemotiveerd voor de klas te staan. En dat al enkele jaren. Ik sleurde mezelf naar school om ’s avonds volledig uitgeput weer thuis te komen. Niet om in de zetel te belanden, wel om nog maar eens een les tot in de perfectie voor te bereiden. En daarna in mijn slaap geplaagd te worden door nachtmerries over mislukte lessen, opstandige leerlingen of controlerende directies. Het lukte me niet meer. Ik had hulp nodig.

Dat beseffen en effectief hulp zoeken was voor mij een enorme stap. Iets niet alleen kunnen oplossen, ik vond dat enorm moeilijk om te aanvaarden. Ik was tenslotte 30, volwassen. Hoezo heb ik dan nog hulp nodig? Maar het was wel zo. Toen dat besef doordrong en ik effectief in contact kwam met Melanie, heb ik me wel open gesteld voor die aangeboden hulp. Er is helemaal geen schande aan loopbaancoaching volgen. Juist integendeel. Daar zitten betekende dat ik niet zomaar opgaf, maar aan mezelf wilde werken. Een betere versie van mezelf worden.

Melanie is ook heel erg hulpvaardig. Ze kijkt echt naar de specifieke noden en wensen van een persoon. Ik heb me nooit een nummer gevoeld bij haar. Wel iemand naar wie geluisterd werd, iemand die de juiste tools aangeboden kreeg om zichzelf verder te ontwikkelen. En ik heb er heel wat uit geleerd. Dat ik meer naar mezelf (geest en lichaam) moet luisteren. Dat het ok is om mezelf te zijn. Dat het ook ok is om een andere job te zoeken als de eerste echt niet bij je past.

Ondertussen heb ik dat gedaan. Tot nu toe een geweldige keuze en elke dag opnieuw ben ik ontzettend blij dat ik vorig jaar september voor mezelf de knoop heb doorgehakt om hulp te zoeken.

Coach Sigrid Denteneer

Heidi VB / bankbediende

Ik kampte al jaren met een slaapprobleem.  Dit had te maken met het feit dat onze oudste zoon zware epilepsie heeft en ik steeds waakzaam moest zijn.  Daar kwam dan ook nog een stresserende job en  2 andere kinderen bij kijken.   Ik ben werkzaam in de banksector.   De laatste jaren gaat het daar steeds sneller, meer ,drukker …. met steeds minder mensen.
De commerciële druk lag voor mij zeer hoog.   Ik ben zeer perfectionistisch en collegiaal ingesteld.   I.p.v.  bepaalde taken door te geven, nam ik nog zaken van collega’s over.  Ook de onzekerheid waar het met de banksector naar toe gaat, hield mij ’s nachts uit mijn slaap.   Deze combinatie heeft er toe geleid dat ik in september 2015 het plots echt niet meer zag zitten.  Ook op het werk merkten de collega’s dat ik op was.
Ik begon fouten te maken, was emotioneel en voelde mij niet meer veilig in de wagen. Alles leek een onmogelijke opdracht.  Ik heb me dan laten begeleiden door een psychiater.  D.m.v. medicatie en gesprekken, lukte het geleidelijk aan om terug een paar uur na mekaar te slapen.  Ik ben op advies van psychiater en bedrijfsarts een aantal maanden thuis geweest.  Na een tweetal maanden waarin ik heel veel gerust heb, was ik stilaan klaar om gericht te werken aan mijn genezing. De eerste maanden had ik hier gewoon de energie niet voor.  In samenspraak met psychiater ben ik dan beginnen zoeken naar loopbaanbegeleiding.  Het was immers duidelijk dat ik mij absoluut niet goed voelde in mijn huidige job.
Na wat zoeken op het internet ben ik bij authentiek terecht gekomen.  Het eerste verkennende gesprek met loopbaancoach Sigrid Denteneer verliep dadelijk goed.  Ik voelde me op mijn gemak en had vertrouwen in Sigrid.  Het feit dat de overheid zwaar in de kosten tussenkomt is mooi meegenomen.   Na dat eerste gesprek zijn we gericht beginnen werken.  Ik heb vooral mezelf leren kennen met mijn sterke punten en zwakheden.  Met momenten confronterend maar zeer leerzaam.   Sigrid pakte dit voor mij op een ideale manier aan.
Ik heb jarenlang zeer weinig zelfvertrouwen gehad en liet eerder over me heen lopen dan van me af te bijten; zowel thuis als op het werk.  Zij heeft zeker geen ” bitch” van mij gemaakt maar wel geleerd om mijn grenzen tijdig aan te geven en meer op mezelf te vertrouwen.  De bedoeling was in eerste instantie om uit te kijken naar een andere job.  Ik heb zelfs samen met Sigrid een CV en sollicitatiebrief geschreven.  Op aanraden van haar heb ik me ook ingeschreven bij bepaalde selectiebureau’s en sociale media.  Ik was echter niet bereid om in te boeten aan loon en durfde mijn zekerheid ook niet echt opgeven.  Vaste job met toch wel behoorlijk loon; dat geef je niet zomaar op met drie kinderen ten laste. Door het feit dat ik 70% werk liggen de interessante jobs niet onmiddellijk voor het oprapen.  Omdat mijn zelfvertrouwen echter gegroeid was, heb ik de stap durven zetten naar mijn huidige werkgever om over bepaalde zaken te praten.   Naar aanleiding daarvan werd mijn functie-inhoud licht aangepast.
Na 9 maanden ziekteverlof ben ik terug beginnen werken bij de bank.  Door de vaardigheden die ik via loopbaanbegeleiding  geleerd heb, lukt het me tegenwoordig om mijn grenzen te stellen; zowel thuis als op het werk.  Dit tot ergernis van mijn kinderen, die plots een mama hebben die “neen” kan zeggen.  Na wat verwonderde blikken in het begin, zijn ze er ondertussen aan gewend en houden hier rekening mee. Ook op het werk merken ze het verschil en krijg ik alleen maar positieve reacties.  Mijn echtgenoot gaat zelfs zo ver om te zeggen dat hij “een nieuwe vrouw ” heeft.  Dit zijn complimenten die goed doen.
 Ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar loopbaanbegeleiding gezet heb.  De kier naar een andere job staat nog steeds open, maar ik ben terug gelukkig en ken mezelf stukken beter.  Ik sta absoluut sterker in mijn schoenen.  Vroeger had ik dikwijls bevestiging van anderen nodig dat ik goed bezig was.  Vandaag heb ik die bevestiging veel minder nodig; de voldoening komt meer uit mezelf.
Ik heb mijn situatie te lang laten aanslepen maar heb dan toch uiteindelijk de nodige stappen gezet.
  Ik kan iedereen alleen maar aanraden; wacht niet te lang.  Zoek tijdig hulp!
Groetjes
Heidi

Op het werk merken ze het verschil en krijg ik alleen maar positieve reacties. Mijn echtgenoot gaat zelfs zo ver om te zeggen dat hij “een nieuwe vrouw” heeft. Dit zijn complimenten die goed doen.

Ik ben terug gelukkig en ken mezelf stukken beter.

Dankzij Melanie durf ik te voelen, vind ik een thuis bij mezelf.  Ik leef nu veel meer naar mijn waarden en dat voelt veel beter.

Coach Melanie Mulder

Annemie Suykerbuyk / medewerker in het onderwijs

Ik zocht rust, maar vond mezelf.  En dat bracht mij rust.  Dankzij Melanie durf ik te voelen, vind ik een thuis bij mezelf.  Ik leef nu veel meer naar mijn waarden en dat voelt veel beter.  De last van een persoon te willen zijn die ik eigenlijk niet ben, valt meer en meer van mijn schouders.  Het is OK om mezelf te zijn.  Dat is een enorm waardevolle les!

Oud verdriet vindt zijn weg en al is dat niet leuk, ik leer dat ermee om gaan en het te doorvoelen, veel heilzamer zijn dan het wegstoppen.

Haar begeleiding was vol warmte en betrokkenheid.  En toch kon ze mij vriendelijk net dat zetje geven dat ik nodig had om los te komen.

Ik voelde mij veilig om mijn verhaal te doen, ik voelde mij begrepen en ondersteund.  En vooral, ik voelde mij gerespecteerd, gehoord en gezien.  Ik ben Melanie hier enorm dankbaar voor!

Start typing and press Enter to search