Loopbaanbegeleiding

Authentiek is een officieel erkend loopbaancentrum dat actief is in verschillende delen van Vlaanderen .  Authentiek werd opgericht in 2015 door Sigrid Denteneer, gecertificeerd coach en loopbaanbegeleidster.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding Niet toevallig is loopbaanbegeleiding één van de meest gevraagde vormen van persoonlijke begeleiding.  We spenderen gemiddeld tweederde van onze wakkere tijd op het werk, dus het kan maar beter niet tegen je zin zijn… Daarom is er ook steeds meer aandacht voor vanuit de overheid en in bedrijven: loopbaanbegeleiding is niet enkel essentieel om het verloop te verminderen, het heeft ook een diepgaand en opbouwend effect op de productiviteit en werktevredenheid.

Zo wijst onderzoek uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt, zelfs wanneer de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.

Sigrid Denteneer is erkend loopbaanbegeleidster bij Loopbaancentrum Authentiek en begeleidt dagelijks mensen naar meer geluk en succes in hun leven.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is (meestal) een individueel traject dat gericht is op werknemers en/of zelfstandigen. De voorwaarde is dat je minstens een jaar werkervaring hebt, momenteel werk hebt en in Vlaanderen woont.
Een loopbaanbegeleidingstraject is bedoeld om je persoonlijk leiderschap te verhogen.

Indien je meer voldoening in je werk zoekt, als je aan een nieuwe carrièrestap toe bent of als je andere vragen hebt over je loopbaan, dan kan je loopbaanbegeleiding volgen. Er zijn mensen die beslissen om het roer helemaal om te gooien en durven eindelijk de stap te zetten waar ze al lang van dromen, anderen komen (soms na veel twijfel en reflectie) dankzij de loopbaanbegeleiding eindelijk tot de conclusie dat ze goed zitten waar ze zitten.  In zo’n loopbaanbegeleidingstraject wordt onderzocht wat iemands sterktes, zwaktes, interesses en professionele ambities zijn.

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding waarbij je samen met een professionele gesprekspartner je huidige of toekomstige werksituatie evalueert. De inhoud en duur wordt steeds afgestemd op jouw behoeften en verwachtingen. Het helpt jou bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen.

Start typing and press Enter to search