3 signalen die erop kunnen wijzen dat jouw burn-out stilaan achter de rug is

 In Blog, burnout

Je weet niet van vandaag op morgen wanneer je burn-out achter de rug is. Zoiets gebeurt geleidelijk aan. Tijdens je herstelproces, kan je signalen opmerken die je er op wijzen dat je burn-out (bijna) tot het verleden behoort.

1. Je laat gemakkelijker los

Continu piekeren is één van de symptomen van een burn-out. Je hoofd lijkt wel een flipperkast. De hele dag en nacht zit je over je werk, vervelende collega’s en deadlines te piekeren. Hierdoor slaap je slecht, waardoor je ook nog eens slecht gaat functioneren op je werk en thuis. Het gepieker stopt niet, waardoor je jezelf helemaal uitput. Van zodra je merkt dat je minder piekert en problemen makkelijker kan loslaten, ben je op de goede weg. Je zal beter slapen en daardoor ook weer beter functioneren zodat je je burn-out definitief achter je kan laten.

2. Je kan gemakkelijker grenzen stellen

Wanneer je te lang en te ver over je eigen grenzen gaat, kan een burn-out ontstaan. Je blijft maar doorgaan, en negeert maanden en jaren alle symptomen. Je persoonlijkheid bepaalt mee de oorzaken van een burn-out. Meestal krijgen de meest gedreven en vriendelijkste mensen een burn-out.
Je moet jezelf op de eerste plaats durven te zetten en grenzen leren stellen. Durf je al eens “neen” te zeggen, waar je vroeger volmondig positief op een vraag zou zijn ingegaan? Dan ben je goed op weg om te herstellen van je burn-out.

3. Je houdt meer energie over

Mensen met een burn-out, hebben vooral een tekort aan energie en hebben eigenlijk zin om niets te doen. Alles is teveel of heeft geen zin. Je voelt je bij het minste uitgeput en lusteloos. Als je burn-out achter de rug is, voel je dat je energiepeil geleidelijk aan terug omhoog gaat. Je krijgt meer levenslust en gaat opnieuw leuke activiteiten doen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search