Wat kan je doen als je een antwoord niet weet tijdens je sollicitatiegesprek?

 In Blog, Solliciteren

Je bent op zoek naar een nieuwe job. Eindelijk vind je de vacature die op maat voor je is geschreven. Je solliciteert en je wordt uitgenodigd op een kennismakingsgesprek. Vol goede moed ga je naar het sollicitatiegesprek, maar dan gebeurt wat je niet verwacht: de recruiter stelt je een vraag waar je het antwoord niet op weet. Wat nu?!

Bereid je voor op deze situatie met deze handige tips.

1. Goede voorbereiding

Bereid je voor door op voorhand voor jezelf antwoorden te geven op de meest standaard vragen die tijdens elke sollicitatiegesprek worden gesteld. Neem de vacature in detail door, en weet naar welke kwaliteiten en competenties men op zoek is. Verdiep je in de website van het bedrijf, en kom zo meer te weten over hun activiteiten. Op Google vind je ook heel wat actuele informatie die je kan helpen om op moeilijke vragen te antwoorden.

 

2. Blijf kalm en denk hardop

Recruiters durven al eens vragen te stellen waarop je je niet  kan voorbereiden. Deze abnormale vragen kan je normaal gesproken ook niet beantwoorden. En de recruiter weet zelf meestal ook niet het antwoord op dit soort vragen. Sla daarom niet in paniek. Recruiters stellen dit soort vragen niet om een correct antwoord van jou te horen, maar om te zien hoe je reageert bij onvoorziene omstandigheden. Ze testen hiermee hoe je omgaat met druk, en hoe je tot een antwoord komt.

Wanneer je zo’n abnormale vraag krijgt tijdens een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om kalm te blijven en hardop te beschrijven hoe jij tot jouw antwoord komt. Hierdoor kan de recruiter ontdekken hoe jij over bepaalde situaties nadenkt en hoe jij ze zou oplossen. Probeer dus logisch te redeneren en stap voor stap te vertellen hoe je tot het antwoord komt.

 

3. Eerlijkheid duurt het langst

Als je een antwoord niet weet, ga dan niet iets verzinnen. Als je bijvoorbeeld onvoldoende kennis hebt van een bepaald proces dan kun je dat gewoon zeggen. “Om eerlijk te zijn heb ik hier weinig ervaring mee, maar ik ben erg leergierig. Ik vind het geen probleem om wat vrije tijd op te geven om mij te verdiepen in het proces”. Je kunt ook beschrijven hoe je tot een oplossing zou komen. Hiermee laat je zien dat je proactief bent. Recruiters weten ook wel dat de ideale kandidaat niet bestaat en dat je niet zomaar elke vraag goed kunt beantwoorden.

 

4. Gun jezelf wat extra bedenktijd

Wanneer je een lastige vraag krijgt, is het geen ramp om de tijd te nemen en goed na te denken over een antwoord.

We zijn van nature geneigd om stiltes te vermijden, omdat we er ons ongemakkelijk bij voelen. Dit is echter nergens voor nodig. Door extra bedenktijd te nemen vermijd je stress, creëer je diepgang en kom je professioneel over. Wees dus niet bang om even de tijd te nemen wanneer je een vraag niet weet. Herhaal de vraag nog een keer in je hoofd of hardop om tot een goed antwoord te komen.

Wanneer je na de extra bedenktijd nog steeds niet tot een antwoord kunt komen, is het niet gek om de recruiter om hulp te vragen. Als je de vraag niet helemaal goed begrijpt, kun je bijvoorbeeld vragen: “Ik weet niet precies wat je bedoelt, zou je de vraag op een andere manier kunnen stellen?”.

 

5. Kom erop terug

Wanneer je tijdens het gesprek toch nog een antwoord kunt bedenken op een onbeantwoorde vraag, kun je hier aan het einde van het gesprek op terugkomen. Bijvoorbeeld wanneer de recruiter vraagt of jij nog vragen hebt. Geef dan aan dat je terug wilt komen op de onbeantwoorde vraag, omdat je alsnog een antwoord hebt gevonden.

 

Kort samengevat: “Wat moet je doen als je een antwoord niet weet tijdens een sollicitatiegesprek?”

Een vraag niet kunnen beantwoorden, is geen reden om in paniek te raken. Zeg nooit “Ik weet het niet”. Blijf kalm en beschrijf je gedachtegang. Het is niet gek om jezelf wat extra tijd gunnen door goed over de vraag na te denken. Blijf eerlijk en kom op de vraag terug als je uiteindelijk wel een goed antwoord hebt. Ten slotte is voorkomen beter dan genezen. Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek en voorkom dat je met een mond vol tanden komt te staan!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search