Hoe solliciteer ik naar een job die echt bij mij past?

 In Blog, Coaching, Loopbaanbegeleiding, Solliciteren, Workshop

Of je zit zonder job, of je bent uitgekeken op je huidige job. Tenzij je met pensioen kan gaan, of de Lotto hebt gewonnen, zit er niets anders op dan een andere job te zoeken, en dus te solliciteren. En net over dat solliciteren hoor ik regelmatig mensen met vragen en problemen. Solliciteren wordt dikwijls gezien als een examen, met alle stress en zweethandjes die daarbij komen kijken. Als je al wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, want je moet je CV nog opstellen (wat kan, moet en mag ik daarin allemaal vermelden?) en bij je CV hoort liefst van al ook nog een motivatiebrief. Hoe begin je daar in godsnaam aan?

Maar je begint best bij het begin: zorg dat je jezelf goed kent, zodat je jezelf kan voorstellen en kan inschatten of er een match kan zijn met het bedrijf en de functie die ze vacant stellen. Hoe je dat het best doet, leren we je in een interactieve workshop. In deze workshop gaan we verder dan het opstellen van je CV en je motivatiebrief. We stellen jouw persoonlijkheid centraal, en we streven naar een zo eerlijk mogelijke benadering van wat jij nodig hebt om zo authentiek mogelijk succesvol te solliciteren.

Heb je je toekomstige job al eens voorgesteld als een relatie tussen jezelf en het bedrijf waar je kan gaan werken? Een relatie, zoals een relatie tussen jezelf en je partner? Het is niet alleen jouw profiel dat telt maar wel de match die telt! Er moet een ‘klik’ zijn.

Bij een sollicitatiegesprek en in de aanloop ernaartoe spelen er veel meer factoren mee dan alleen maar jouw sterke en zwakke kanten of de diploma’s die je wel of niet behaalde. Daarom kan je je maar beter zo authentiek en waarheidsgetrouw presenteren. Bekijk solliciteren als een kans om een job te vinden die echt bij je past.

Om je op weg te helpen om in de eerste plaats een job te zoeken die bij je past, en je dan ook voor te bereiden op een eerste en hopelijk volgende gesprekken, organiseren wij een workshop solliciteren.

Deze zal doorgaan op vrijdag 28 april 2018 van 10u tot 16u30 in Hasselt.
Sigrid Denteneer en Yolanda Cober zullen je inspireren om succesvol een volgende sollicitatie te doen.

Niet twijfelen dus! Je kan je nog t.e.m. 15 april inschrijven. Meer informatie onderaan deze blog.

Groetjes – Sigrid

 

INSCHRIJVEN KAN t.e.m. 15 APRIL 2018

Per mail: sigrid@uwloopbaancoach.be   –  yolanda@uwloopbaancoach.be

Vergeet niet je naam te vermelden en een korte beschrijving wat jouw motivatie is om aan de workshop deel te nemen.

 

Vrijdag 28 april 2018

Gouverneur Roppesingel 81-83, 3500 Hasselt

Van 10u tot 16u30. Lunch is inbegrepen.

Prijs: € 145

Inspirators: Sigrid Denteneer & Yolanda Cober

Recent Posts

Start typing and press Enter to search