Signalen opvangen bij jonge kinderen

 In Blog, Communicatie, Kinderen, Opvoeding, Ouderschap
[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://uwloopbaancoach.be/wp-content/uploads/2016/05/difficult-conversations-with-kids.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wat wil mijn kind mij vertellen?

Tijdens deze 3 uur durende vorming nam Sigrid de ruim 40 aanwezigen mee naar de eerste jaren van de kindertijd. Ze begon met een inleiding over de fundamenten van onze persoonlijkheid en hoe die gevormd worden in de eerste 5 jaar van ons leven. Sigrid vertelde over de dualiteit van het loslaten en een veilige hechting. Om zelfstandig en met zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan moet een kind van jongs af aan veilig kunnen hechten aan de mensen die voor haar/hem zorgen. Om dit te kunnen is het erg belangrijk dat de personen in de onmiddellijke omgeving van het kind hen op een correcte manier kunnen loslaten.

Om dit te illustreren overliep Sigrid voor de verschillende levensfasen van het jonge kind telkens wat de basisbehoeften zijn en waar het kind nood aan heeft; hoe het communiceert met de omgeving en wat het kind kan/moet leren tijdens elke fase. De aanwezigen konden hierbij op elk moment inpikken en hun vragen stellen over hoe je als ouder/verzorger moet en kan reageren op dagelijkse situaties waar ze niet meteen raad mee wisten.

In een laatste deel van de vorming behandelde Sigrid de effecten van een onveilige hechting op de volwassen persoonlijkheid van het opgroeiende kind.

De presentatie slides kan u bekomen door een e-mail te sturen naar sigrid@uwloopbaancoach.be.

Sigrid Denteneer.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://uwloopbaancoach.be/wp-content/uploads/2016/05/ca507dac4e4fd80b13c0398d1c944ec6.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” animation=”off” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Recent Posts

Start typing and press Enter to search