Wat is Loopbaanbegeleiding?

 In Loopbaanbegeleiding, persoonlijke doelstellingen, VDAB, VDAB Loopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is (meestal) een individueel traject dat gericht is op werknemers en/of zelfstandigen. De voorwaarde is dat je minstens een jaar werkervaring hebt, momenteel werk hebt en in Vlaanderen woont.
Een loopbaanbegeleidingstraject is bedoeld om je persoonlijk leiderschap te verhogen.

Indien je meer voldoening in je werk zoekt, als je aan een nieuwe carrièrestap toe bent of als je andere vragen hebt over je loopbaan, dan kan je loopbaanbegeleiding volgen. Er zijn mensen die beslissen om het roer helemaal om te gooien en durven eindelijk de stap te zetten waar ze al lang van dromen, anderen komen (soms na veel twijfel en reflectie) dankzij de loopbaanbegeleiding eindelijk tot de conclusie dat ze goed zitten waar ze zitten.  In zo’n loopbaanbegeleidingstraject wordt onderzocht wat iemands sterktes, zwaktes, interesses en professionele ambities zijn.

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding waarbij je samen met een professionele gesprekspartner je huidige of toekomstige werksituatie evalueert. De inhoud en duur wordt steeds afgestemd op jouw behoeften en verwachtingen. Het helpt jou bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen.

loopbaanbegeleiding sigrid hasselt leuven denteneer loopbaancoach vdab loopbaancheques

WAT HOUDT EEN COACHINGTRAJECT IN?

Een individueel coachingtraject ziet er als volgt uit: – gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten
– intakegesprek
– persoonlijkheidsonderzoek

– eventueel arbeidsmarktonderzoek
of
– het aan bod laten komen van specifieke vorming (bv geweldloze communicatie, conflicthantering, assertiviteitstraining, loslaten, sociale vaardigheid, work-life balance, timemanagement, people management,…)
– POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) opstellen met een concrete actieplanning

Hierboven beschrijf ik de algemene structuur maar het spreekt voor zich dat ieder traject maatwerk is.

Waarom Authentiek loopbaanbegeleiding?

Authentiek streeft naar een zo eerlijk en oprecht mogelijk benadering van jouw individuele noden. Geen hocus pocus oplossingen of 13-in-een-dozijn doe-tips, maar wel praktisch bruikbare hulpmiddelen met kwalitatief sterk onderbouwde inzichten en methodieken.

Je ervaart hoe je samen haalbare doelstellingen opstelt, die je helpen om met veel vertrouwen en hernieuwde moed die ene belangrijke stap te zetten in jouw persoonlijke of professionele leven.

Bij Authentiek ben je geen nummer. Een persoonlijk onthaal, met de nodige tijd en ruimte hoort bij onze professionele begeleiding op maat.

Interesse? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend intake-gesprek.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search